sâmbătă, 19 decembrie 2009

Taina pergamentului

Serialul de benzi desenate a fost publicat in revista Cutezatorii in 1986. Cele 17 episoade au fost desenate de Valentin Tanase si Radu Vintilescu, iar scenariul a fost scris de Tudor Popescu.
"Traian anunta ostirea ca senatul l-a declarat pe Decebal dusman al Romei si hotaraste sa porneasca impotriva Daciei. Decebal asteapta infruntarea, decis sa lupte pe viata si pe moarte. Ajunsi la Tapae, romanii nu intalnesc decat paduri, munti si... liniste. Decebal ii lasa sa creada ca nu-i asteapta nimeni si abia cand armatele romane sunt aproape, porneste atacul..."












3 comentarii:

mihai spunea...

Salut,

Multumiri din nou pentru efortul pe care l-ai facut postand "Taina Pergamentului",pentru efortul de a incarca acest blog cu imaginile acestor minunate benzi desenate.Astept cu drag si cu sufletul la gura si "Decebal".Craciun Fericit! si toate cele bune.

Mihai

Anonim spunea...

Multumesc pentru urari, la fel si tie, familiei, celor dragi. Am gasit pe net lucrari de-ale tale, sunt deosebite, felicitari!
Nu-mi amintesc sa am benzi cu "Decebal" in "Cutezatorii", dar o sa mai rascolesc colectia, cine stie, poate le gasim. Numai bine!

Anonim spunea...

minunat, felicitari si multumiri.